V
V
V
berlubang-lubang
Bersarang-sarang..huduh rupanya..hehehe
Kenapa tiba-tiba jadi kecut pulak..hehe
Tak kisah la apam apa yang anda buat ok..
- Sebaiknya bungkus tudung pengukus dengan kain bersih. Ini mengelakkan dari air wap menitik ke dalam apam
- Apam jadi berlubang disebabkan gelembung angin jadi ambil lidi dan cucu-cucuk gelembung tu sebelum kita kukus
- Apam jadi bersarang di sebabkan kita membuka tudung mengukus awal baru kita angkat bekas kukusan..jadi tips nya selepas apam kita masak angkat bekas kukusan sekali dengan tudung pengukus..lepas tu baru buka tudung pengukus..angkat bekas kukusan dengan penutup je tau jangan angkat sekali dengan dengan periuk yang ada air kukusan pulak..tu dah kira kes berat la tu hehe..paham tak tak paham tanya ok..
- Apam jadi kecut di sebabkan derhaka dengan tok guru..hahaha jangan pandai-pandai ubah resepi ok..jika dalam resepi guna 3 biji telur jangan pulak pandai-pandai letak 4 biji telur..jawapan nya jadi la mcm kat gambar yang diatas..tak caya cuba la..hehehe
Tiada ulasan:
Catat Ulasan