Jom try.. (",)
SALTED PEANUT FLORENTINE
150 gm salted peanuts
70 gm butter
5 tbsp caster sugar ( I used golden sugar cane )
3 tbsp golden syrup
3 tbsp all purpose flour
Panaskan butter dan gula, kacau sehingga gula hancur. Masukkan golden syrup dan kacau lagi sehingga sebati . Masukkan tepung dan salted peanuts.
Ambil 1/2 tsp adunan dan leperkan dalam dulang pembakar yg telah dialas dgn baking paper. Pasti jarakkan antara satu sama lain kerana ia akan mencair n melebar utk membentuk lubang2 kecil.
Bakar pada suhu 160 C fan selama 8 minit atau sehingga florentine menjadi golden caramel colour. Biarkan ia sejuk di dalam dulang.
Peringatan : Florentine agak greasy ketika dibakar dan setelah dikeluarkan dari oven. So, apabila telah sejuk, toskan minyak di atas kitchen rolls.
150 gm salted peanuts
70 gm butter
5 tbsp caster sugar ( I used golden sugar cane )
3 tbsp golden syrup
3 tbsp all purpose flour
Panaskan butter dan gula, kacau sehingga gula hancur. Masukkan golden syrup dan kacau lagi sehingga sebati . Masukkan tepung dan salted peanuts.
Ambil 1/2 tsp adunan dan leperkan dalam dulang pembakar yg telah dialas dgn baking paper. Pasti jarakkan antara satu sama lain kerana ia akan mencair n melebar utk membentuk lubang2 kecil.
Bakar pada suhu 160 C fan selama 8 minit atau sehingga florentine menjadi golden caramel colour. Biarkan ia sejuk di dalam dulang.
Peringatan : Florentine agak greasy ketika dibakar dan setelah dikeluarkan dari oven. So, apabila telah sejuk, toskan minyak di atas kitchen rolls.
"SELAMAT MENCUBA"
Tiada ulasan:
Catat Ulasan