Bahan-bahan
1 bungkus (350g) biskut marie
setengah buku butter
2 biji telur
1 cawan milo
1/2 cawan serbuk koko
1 cawan air
3/4 cawan gula
Cara-cara
1 patah-patahkan biskut
2 dalam periuk, campurkan koko, milo,air , gula. Dengan api yang sederhana, kacau sampai semua bahan larut
3 masukkan butter, kacau sampai butter cair
4 kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak-agak pekat (lbh kurang 30 saat) , padamkan api.
5 masukkan pula biskut marie yang sudah dipatah-patahkan tadi. Kacau sampai semua biskut dah diselaputi coklat. (sukatan biskut terpulang pada citarasa. Kalau nak banyak coklat guna sikit je).
6 masukkan ke dalam loyang..tekan-tekan sikit bagi padat..simpan dalam peti sejuk sebelum dipotong dan di hidang..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan